Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka gotowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberko 150 dkg
włoszczyzna 35 dkg
przyprawy do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka gotowane

Zagotować wodę, żeberka umyć w letniej wodzie,jeśli są długie porąbać w poprzek w pasy i powoli gotować. Włoszczyznę oczyścić włożyć do mięsa pod koniec gotowania,przyprawić kostką rosołową i solą. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć z wywaru i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 09.05.2012 18:22
uwielbiam zeberka
Juleczka20 15.08.2011 16:23
super
malaczarna23 02.07.2011 16:23
lubię też takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak