Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
cukier puder 300 g
sok z cytryny 1 szt
jajko 6 szt
mąka 300 g
woda 4 łyżki
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Ubić na sztywno pianę z białek.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodając sok z cytryny.
Do żółtek dodać przesianą mąkę i pianę, dokładnie wymieszać, odlać połowę ciasta, dodać kakao i wymieszać , wlać do wysmarowanej tłuszczem formy najpierw ciasto białe, następnie ciasto z kakao. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak