Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba gotowana w pikatnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 200 g
włoszczyzna 50 g
natka pietruszki 20 g
cukier
sól, pieprz
ziele angielskie 3 Ziarka
sos
cebula 50 g
olej 10 g
jabłko 80 g
mąka 2 g
jogurt 50 g
mleko 50 g
ketchup 20 g
natka pietruszki 2 g
papryka 50 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba gotowana w pikatnym sosie

Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem przypraw. Rybę oczyścić, podzielić na porcje, włożyć do gotującego się wywaru. Przygotować sos: cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzu i ketchupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką- gotować ok. 5 minut na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać posiekaną zieleninę i paprykę pokrojoną w paski. Ugotowaną rybę posypać zieleniną. Podawać polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 30.12.2011 14:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak