Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z móżgu cielęcego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mózg cielecy 1 kg
sól
ocet
pieprz
Panierka:
mąka 4 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
tłuszcz 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z móżgu cielęcego

Zagotować wodę z solą i octem. Mózg wypłukać, pozbawić błon- wrzucić do wrzącej wody, kilkakrotnie zagotować, odcedzić, ostudzić. Zimny mózg podzielić na 2 półkule i oprószyć pieprzem, każdą część panierować w mące jajku i bułce. Rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety i usmażyć z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 10.04.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak