Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier 30 dkg
jaja 4 szt
mąka 30 dkg
czekolada mleczna 10 dkg
rodzynki 5 dkg
migdały 5 dkg
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z czekoladą

Czekoladę zetrzeć, migdały sparzyć, obrać i pokroić w nitki. Rodzynki obmyć w ciepłej wodzie, odcedzić. Formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając po jednym jajku. Dodać mąkę, bakalie i czekoladę po czym dokładnie a zarazem delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy i upiec w średnio nagrzanym piekarniku, ostygnięte pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 14.09.2012 22:58
musi być boska!
Ela15 18.11.2011 08:24
fajny przepis
anja3107 05.10.2011 11:50
super
KasiaK90 22.08.2011 17:40
super
monika154 13.08.2011 11:22
pycha
malaczarna23 09.07.2011 08:11
pycha
Juleczka20 17.06.2011 11:08
super
halinka1011 10.04.2011 09:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak