Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 120 g
jajko 3 sztuki
cukier 180 g
mleko 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
Biszkopty 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ser i margarynę przepuścić przez maszynkę. Z cukru odjąć jedną łyżkę. Żółtko utrzeć z pozostałą ilością cukru i dodać do sera. Białka ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru. Pianę dodać do sera. Żelatynę zagotować z mlekiem- mieszając w czasie gotowania, ostudzić, dodać do masy serowej i wymieszać. Wyłożyć masę do formy i pozostawić do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Formę wyłożyć biszkoptami. Na wierzchu sernik można polać galaretką jeśli ktoś preferuje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 30.05.2012 11:36
mmm
BozenA 30.05.2012 11:36
mmm
Małgorzata113 10.04.2011 09:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak