Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik biszkoptowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 9 łyżek
cukier 5 łyżek
olej 9 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik biszkoptowy

Żółtka utrzeć z cukrem.Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z mąką,delikatnie mieszając.Dodać pozostałe składniki i utarte żółtka i wymieszać pomału,żeby białka nie opadły.Obrać i pokroić jabłka na plasterki i powciskać dosyć gęsto w ciasto.Piec ok.40 minut w temp.200st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.02.2014 00:14
jabłka w biszkopcie uwielbiam
Ada-Gaba 17.12.2013 07:44
wyśmienite ciacho
Grażyna13 14.11.2013 11:02
Podoba mi się :)
Rybciia 18.06.2013 12:22
ale pychotka :-)
Wacław 04.04.2013 12:45
my też lubimy ciasta z jabłkami !
anemon 13.01.2013 15:17
Ciasto z jabłkami zawsze świetnie smakuje.
Krystyna32 05.09.2012 11:06
extra
ben-ka 22.02.2012 20:36
z jabłkami to musi być pyszne.
Dorian 21.12.2011 08:29
smaczne slodkosci
jeta72 02.09.2011 14:53
wyśmienite
IZABELA29 13.08.2011 11:01
lubię takie ciasta za to ,że są wilgotne i pyszne
Justa32 14.07.2011 01:42
pyszny
Ewa111 15.04.2011 11:19
robię podobnie ,pyszne jest takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak