Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa tarta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szkl
margaryna 3/4 kostki
smalec 1/8 kostki
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki
serek waniliowy 1/2 kg
galaretka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa tarta

Wszystkie składniki( z wyjątkiem serka)posiekać nożem,na koniec zagnieść szybko rękoma.Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.Galaretkę rozmieszać w 1,5 szklance gorącej wody i dobrze wystudzić i pokroić w kostkę. Potem ciasto rozwałkować i wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem.Gdy wystygnie posmarować cienko warstwą serka waniliowego,posypać pokrojoną w niewielką kostkę ostudzoną galaretkę i nałożyć resztę serka.ciasto ozdobić dowolnymi owocami.Wierzch można polać cienką warstwą galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.04.2013 14:41
ciekawy pomysł
Krystyna32 26.07.2012 12:45
super
Motorek 11.05.2012 08:49
smaczna
Ada-Gaba 30.01.2012 07:09
pychotka
marta1371 18.12.2011 23:32
Pyszna!
Małgosia5 15.11.2011 12:07
mniam, mniam
smakoszek 24.07.2011 20:31
ale pyszniutka
smakoszek 24.07.2011 20:31
ale pyszniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak