Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koziołki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plasterków sera żółtego - łagodny lub ostry, jak kto lubi kilka
parówki 2-3 na osobę

Przepis i sposób przygotowania na: Koziołki

Parówki obieramy z plastikowych osłonek i przecinamy w połowie długości. Każdy koniec nacinamy na krzyż na głębokość ok.2-3 cm. Wrzucamy parówki do wrzątku i gotujemy 2-3 min., gdy się rozchylą na końcach wyjmujemy, układamy na talerzach ( te muszą być żaroodporne!) lub półmisku. Na koziołkach układamy paski sera żółtego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pod grill, na 2-3 min. Zapieczone podajemy z ketchupem, musztardą lub chrzanem i z sezonową surówką. Moi chłopcy je uwielbiają!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 16.01.2012 13:33
Bardzo fajnie wyglądają i nazwa taka fikuśna;):)
rjustysia 22.11.2011 00:20
W akademiku smakowały jak schabowe ;) minęły te czasy ;)
patusia 22.08.2011 23:33
pycha :)
Agnieszka/picola 04.05.2011 19:12
ale fajny pomysł
Aleksandra45 08.03.2011 15:18
wspaniałe i szybkie
mdepfs 02.02.2011 15:32
apetyczne ;)
Ewelina47 30.01.2011 08:09
rewelacja
wedith1 25.10.2010 06:44
smaczne i proste:)
ben-ka 12.09.2010 22:06
kiedyś robiłam tak parówki bo dzieci były zachwycone ale ostatnio zapomniałam,dobrze że przypominasz ten przepis:)
elwal
elwal 13.08.2010 15:33
U mnie od zawsze to były KOZIOŁKI :)))
peggysue 26.06.2010 16:32
fajne :)
iwa643 13.06.2010 09:13
tez tak robię tylko inaczej nazywam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak