Koziołki

Koziołki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plasterków sera żółtego - łagodny lub ostry, jak kto lubi

    kilka
  • parówki

    2-3 na osobę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obieramy z plastikowych osłonek i przecinamy w połowie długości. Każdy koniec nacinamy na krzyż na głębokość ok.2-3 cm. Wrzucamy parówki do wrzątku i gotujemy 2-3 min., gdy się rozchylą na końcach wyjmujemy, układamy na talerzach ( te muszą być żaroodporne!) lub półmisku. Na koziołkach układamy paski sera żółtego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pod grill, na 2-3 min. Zapieczone podajemy z ketchupem, musztardą lub chrzanem i z sezonową surówką. Moi chłopcy je uwielbiają!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

16.01.2012 13:33
Bardzo fajnie wyglądają i nazwa taka fikuśna;):)

rjustysia

22.11.2011 00:20
W akademiku smakowały jak schabowe ;) minęły te czasy ;)

patusia

22.08.2011 23:33
pycha :)

Agnieszka/picola

04.05.2011 19:12
ale fajny pomysł

Aleksandra45

08.03.2011 15:18
wspaniałe i szybkie

mdepfs

02.02.2011 15:32
apetyczne ;)

Ewelina47

30.01.2011 08:09
rewelacja

wedith1

25.10.2010 06:44
smaczne i proste:)

ben-ka

12.09.2010 22:06
kiedyś robiłam tak parówki bo dzieci były zachwycone ale ostatnio zapomniałam,dobrze że przypominasz ten przepis:)

elwal

13.08.2010 15:33
U mnie od zawsze to były KOZIOŁKI :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat