Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ Z BARANINY ZE ŚMIETANĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina 70 g.
baranina 0,75 kg.
mąka 30 g.
cebula 100 g.
ocet 120 ml.
kapary 25 g.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
cukier - do smaku
tłuszcz - -
woda 300 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ Z BARANINY ZE ŚMIETANĄ

Ocet wymieszać z wodą, zagotować, dodać cukier, sól i pieprz.
Wrzątkiem zalać umyte mięso i odstawić na dobę w chłodne miejsce.

Na drugi dzień mięso wyjąć, naszpikować drobnymi paskami słoniny, posypać solą i mąką.
Mięso przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Następnie mięso skropić wodą, przykryć i dusić na małym ogniu.
Miękkie mięso wyjąć, do sosu dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
Chwilę pogotować, dodać kapary, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso pokroić na grube plastry, polać powstałym sosem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak