Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TIFTELE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 0,6 kg.
mąka 60 gram.
śmietana 350 g.
pieczarki 150 g.
pomidor 150 g.
tłuszcz - -
sól - do smaku
pieprz - do smaku
jajko 2 sztuki
koperek - -
mleko - -
groszek konserwowy 60 g.
bułka 100 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: TIFTELE

Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć i razem z mięsem zmielić.
Dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem.
Z masy formować niewielkie kulki, obtaczać je w mące i usmażyć na patelni.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki.
Pieczarki drobno poszatkować, ułożyć na patelni i podsmażyć. Pieczarki, pomidory, groszek oraz koperek dodać do mięsa.
Śmietanę wymieszać z małą ilością mąki, dodać do całości.
Wymieszać i chwilę poddusić pod przykryciem.
Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 28.02.2012 16:58
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak