Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET CIELĘCY

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg.
mąka 40 g.
jabłka 0,5 kg.
ketchup 200 g.
sok z cytryny - do smaku
cukier - do smaku
pieprz - do smaku
sól - do smaku
tłuszcz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FILET CIELĘCY

Mięso umyć, pokroić w poprzek włókien na kawałki.
Rozbić tłuczkiem na kotlety.

Przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Jabłka i ketchup dodać do mięsa, wymieszać, dusić pod przykryciem ok. 10 minut.

Przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak