Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki po szwajcarsku II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
olej
margaryna
koncentrat pomidorowy
cebula biała 1 szt.
żółty ser do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki po szwajcarsku II

Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w plastry grubości 1 cm. Ułożyć na rozgrzanej, posmarowanej olejem blasze, skropić stopioną margaryną i piec w piekarniku 30 minut. Po 10 minutach odwrócić plastry ziemniaków, posmarować odrobiną koncentratu pomidorowego, ułożyć na nich drobno posiekaną cebulę; 2 minuty przed podaniem posypać tartym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 31.08.2011 16:39
smaczny pomysł
Patrycja33 24.06.2011 15:02
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak