Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z udek i ryżu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z udek i ryżu

Udka pokroić na połówki, przyprawić i lekko podsmażyć na patelni, na tłuszczu. Następnie poukładać w brytfannie. Na to dać wysmażoną cebulę, pieczarki, a na to równo wysypać 2 szkl. ryżu i zalać 4 szkl. wody, dodać przyprawy i kostkę rosołową i zapiekać ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak