Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krajanka z grysiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
sól
grysik 125 gram
jajko 1 szt.
margaryna
miód
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krajanka z grysiku

Zagotować mleko ze szczyptą soli. Wsypać grysik, przez chwilę gotować, a następnie rozklejać na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż powstanie gęste ciasto.
Dodać jajko, wymieszać i rozprowadzić ciasto na opłukanej wodą blasze na grubość 2 cm. Ostudzić, pokroić na kawałki i podsmażyć w niewielkiej ilości rozgrzanej margaryny na złocisty kolor.
Krajankę z grysiku skropić ciepłym sosem z miodu z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.05.2011 07:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak