Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajntopf

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 35dag
fasola szparagowa 10dag
kalafior mały
kalarepa duża
marchew
seler z liśćmi
pietruszka z nacią
por
kapusta włoska
pomidor duzy
cebula
koperek zielony siekany 1łyżeczka
margaryna 10dag
mąka 2łyżeczki
śmietana 1szkl
woda 2i 1\\2l
sól
kminek odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Ajntopf

Ziemniaki i warzywa umyć i rozdrobnić (ziemniaki,marchew,seler,pietruszkę,kalarepę,kapustę,cebule)por w plasterki ,fasolkę w ukośne kawałki ,pomidor w ćwiartki ,kalafior podzielic na poszczególne kwiaty ,a zieleninę posiekać .Warzywa ugotować we wrzącej osolonej wodzie,dodajac nieco póżniej kalafior i pomidor .Gdy wszystkie warzywa beda miekkie zupe zagęścić zasmażką z margaryny i mąki ,pzryprawić do smaku solą ,dodać kminek,zagotować i odstawić z ognia .Na koniec dodać zahartowaną śmietanę oraz posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak