Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 dag
kapusta włoska 100 dag
por 100 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik inaczej

Mięso mielone ( najlepiej drobiowe) wymieszać z jajkiem, bułką tartą oraz drobno posiekaną cebulą-wszystkie skłądniki wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy ufomować małe pulpeciki.
Kapustę pokroić w dośc grubą kostkę, pora pokroić w krążki.
Pulpety wrzucać do wrzącej wody (1 litr) i gotować ok 15 min. nastęnie dodać pora i kapustę. Razem gotować jeszcze ok 15 min.
Krupnik z torebki rozprowadzić w szkalnce zimnej wody,nastęnie wlać do pozostałych składników doprawić do smaku i gotować ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak