Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
oliwa 4 łyżki
sól do smaklu
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
marchewka 2 szt
pierś z kurczaka 20 dag
bulion drobiowy 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka pod pierzynką

Ziemniaki zmiel, wymieszaj na gładką masę z 2 łyżkami oliwy oraz solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchew w kostkę. Cebulę, paprykę i marchew przesmaż kilka minut na reszcie oliwy, dodaj pieczarki, pokrojone w małą kostkę mięso, podlej bulionem, dodaj listki laurowe, duś pod przykryciem 15 min. Warzywa przełóż do żaroodpornej formy, przykryj puree ziemniaczanym, posyp tartą bułka. Zapiekaj 15 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 31.12.2013 22:25
coś, co bardzo lubię :)
RenataZ-et 09.11.2013 23:15
super obiadek
Krystyna32 10.04.2011 08:59
polecam, bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak