Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos warzywny z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta ½ główki
cebula 2 szt.
pomidor 2 szt.
marchew 2 szt.
papryka 1 szt.
kabaczek 1 szt.
smalec 2 łyżki
kiełbasa 50 dag
sól
pieprz
zioła
papryka mielona
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
bulion 1 szklanka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos warzywny z kiełbasą

Cebulę obrać, wypłukać, posiekać, lekko podsmażyć na smalcu, dodać warzywa starte na tarce o dużych oczkach. Wszystko posolić, podlać bulionem. Dusić na niewielkim ogniu bez przykrycia. Kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do bigosu, wymieszać, trzymać jeszcze ok. 20 minut na ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 18.05.2011 08:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak