Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puding z sucharów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suchary 40 g
cukier 20 g
mleko 100 g
margaryna 10 g
jajko 1 sztuka
syrop owocowy 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: puding z sucharów

Suchary namoczyć w ciepłym mleku, dodać część margaryny i cukier. Oddzielić żółtko od białka, żółtko dodać do bułki i rozmieszać, z białka ubić pianę, ubita pianę dodać do masy i wymieszać. Masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, na powierzchni położyć pozostałą margarynę, wstawić do piekarnika i upiec. Przy podaniu polać syropem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 23.05.2011 06:47
Bardzo oszczędne, ale smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak