Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane jajka-szynką i pieczareczkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
szynka wędzona 8 plasterków
majonez 200 ml
chrzan 3 łyżki
szczypiorek do smaku
sól do smaku
pieczarki marynowane 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane jajka-szynką i pieczareczkami.

Jajka ugotować, przekroić na pół (wzdłuż) i wybrać żółtka.
Szynkę, pieczarki i żółtka pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać.
W miseczce wymieszać majonez z chrzanem, solą i pieprzem.
Tak przygotowany sos połączyć z wcześniej pokrojonymi składnikami.
\"Masę\" nakładamy do wydrążonych jajek i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznych Świąt Wielkanocnych;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 24.10.2011 12:39
super
caroline1983 04.08.2011 15:29
Lubię takie nadziewane jaja, tym bardziej ze kombinacji jest sporo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak