Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lin po wegiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
włoszczyzna
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
białe wino ½ szklanki
śmietana ½ szklanki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: lin po wegiersku

Lina zalać gorącą zakwaszoną wodą, sprawić, odciąć głowę, opłukać, lekko posolić, podzielić na dzwonka, zostawić na chwilę. Cebulę obrać, posiekać, przysmażyć na tłuszczu. Warzywa oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, razem z cebulą włożyć do rondla, dodać resztę masła, podlać wodą, dusić 5 minut. Do warzyw włożyć rybę. Dolać wino i pozostałą wodę ze sparzenia lina. Osolić, oprószyć papryką i pieprzem. Dusić pod przykryciem 20 minut, zalać śmietaną. Nie mieszać, lekko potrząsnąć rondlem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak