Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina z czerwoną kapustą i jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 75 dkg
kapusta czerwona 1 mała
wino czerwone 1 kieliszek
sól
margaryna do smażenia
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina z czerwoną kapustą i jabłkami

Mięso myjemy,solimy i wkładamy do rozgrzanego rondla,podlewamy gorącą wodą i dusimy aż będzie prawie miękkie.Kapustę szatkujemy i dodajemy do mięsa i dusimy aż będzie miękka.Na 10 min przed końcem duszenia wkładamy obrane i poszatkowane jabłka,zalewamy winem i gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.08.2011 12:22
brzmi smakowicie
Krystyna32 23.06.2011 09:55
super
pawel6 10.04.2011 07:53
Wyśmienita:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak