Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik duszony z piwem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
masło 9 łyżek
mąka 3 łyżki
piwo 1 szklanka
woda 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt
królik 75 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: królik duszony z piwem

Cebulę obieramy i kroimy w talarki i zarumieniamy na maśle,dodajemy przyprawy.Mięso myjemy i kroimy na kawałki,solimy i wkładamy do cebuli i również zarumieniamy,następnie wlewamy po pół szklanki piwa i wody i dusimy.Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy resztę piwa i wody i gotujemy.Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę i zagęszczamy nią sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.02.2013 19:40
ekstra
iza15 09.04.2011 20:11
ciekawy przepis
iza15 09.04.2011 20:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak