Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety cielęce z czosnkiem i śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce 4 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
sól
sok z cytryny
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety cielęce z czosnkiem i śmietaną

Kotlety myjemy nacieramy je czosnkiem utartym z solą i natką pietruszki,następnie ubijamy je tłuczkiem posypujemy mąką i zarumieniamy na rozgrzanym maśle,podlewamy wywarem z kostki bulionowej i dusimy do miękkości.Miękkie kotlety wyciągamy czekamy aż sos odparuje,dodajemy śmietanę i mieszamy.Kotlety ponownie kładziemy na patelni podgrzewamy i skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 09.01.2012 16:02
polecam
Krystyna32 18.10.2011 15:27
extra
iza15 09.04.2011 20:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak