Faszerowane muszle

Faszerowane muszle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • muszle

    20 dużych
  • mielone mięso

    50 dag
  • bulion

    1 szkl
  • papryka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • parmezan

    5 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj muszle na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Umyj por i pokrój na paseczki. Paprykę przekrój, wyjmij gniazdo nasienne, pokrój na drobne kawałki. Na rozgrzana patelnię włóż mięso, dodaj pora i paprykę. Dopraw, podlej bulionem i duś ok 10 min. Dodaj rozgnieciony czosnek. Wymieszaj i jeszcze raz przypraw. Muszle napełnij farszem. Ułóż ciasno w naczyniu żaroodpornym, posyp parmezanem, zapiekaj ok 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

19.02.2012 08:46
super

Agnik

24.12.2011 18:53
pycha

joanna77

11.12.2011 17:20
super

Robert10

11.12.2011 15:15
świetne

tomek18

29.07.2011 10:47
świetne te muszle

pigila

06.05.2011 21:23
super

Juleczka20

29.03.2011 14:10
super

madagaskar

23.03.2011 22:22
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat