Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszle

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muszle 20 dużych
mielone mięso 50 dag
bulion 1 szkl
papryka 1 szt
por 1 szt
czosnek 3 ząbki
parmezan 5 dag
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszle

Ugotuj muszle na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Umyj por i pokrój na paseczki. Paprykę przekrój, wyjmij gniazdo nasienne, pokrój na drobne kawałki. Na rozgrzana patelnię włóż mięso, dodaj pora i paprykę. Dopraw, podlej bulionem i duś ok 10 min. Dodaj rozgnieciony czosnek. Wymieszaj i jeszcze raz przypraw. Muszle napełnij farszem. Ułóż ciasno w naczyniu żaroodpornym, posyp parmezanem, zapiekaj ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 19.02.2012 08:46
super
Agnik 24.12.2011 18:53
pycha
joanna77 11.12.2011 17:20
super
Robert10 11.12.2011 15:15
świetne
tomek18 29.07.2011 10:47
świetne te muszle
pigila
pigila 06.05.2011 21:23
super
Juleczka20 29.03.2011 14:10
super
madagaskar 23.03.2011 22:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak