Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne tosty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 8 kromek
wędlina 8 plasterków
ser żółty 8 plastrów
pomidory 2 szt
pieczarki 10 dkg
cebula 1 szt
olej do smażenia
ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne tosty

Kromki chleba bez skórek zarumieniamy na patelni.Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki i podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą,dodajemy pokrajaną w kostkę wędlinę,pokrajane pomidory, i paprykę.Całość krótko dusimy i zestawiamy z ognia.Tosty smarujemy masą a na wierzch kładziemy plasterki sera.Zapiekamy w piekarniku 10 min.Polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 09.04.2011 20:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak