Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koreczki sledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 2 sztuki
śledzie 4 sztuki
papryka 1 sztuka
pieprz
Gorczyca biała cała Prymat
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: koreczki sledziowe

Śledzie wymoczyć przez noc w wodzie, oczyścić z ości i skóry. Śledzia pokroić na większe części, np.. tak by z każdej połowy płata powstały 4 części. Każdą część posypać pieprzem i gorczycą. Ogórki pokroić w paski i paprykę także. Na płat śledzia wkładamy ogórka i paprykę i zawijamy w rulonik następnie spinamy wykałaczką. gdy ogórek i papryka wystają poza boki śledzia odcinamy ich nadmiar. Tak przygotowane śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem trzymać przez jakiś czas w lodówce zakręcone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak