Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa jarzynowa z fasolą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonki wielowarzywne 1 opakowanie
biała fasola 1 puszka
cebula 1 szt
przecier pomidorowy mała puszka
śmietana 18 proc mały kubek
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz, papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa jarzynowa z fasolą

Mrożonkę wsyp do 1,5 l wody. Dodaj osączoną z zalewy fasolę i pokrojoną cebulę. Gotuj zupę na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj przecier pomidorowy i czosnek przepuszczony przez praskę. Do ugotowanej zupy wlej śmietanę. Przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 23.08.2011 00:53
fajny przepis :)
kotlet 14.08.2011 14:58
jeszcze takiego połączenia nie było :)
Juleczka20 10.06.2011 08:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak