Gęsta zupa jarzynowa z fasolą

Gęsta zupa jarzynowa z fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożonki wielowarzywne

    1 opakowanie
  • biała fasola

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    mała puszka
  • śmietana 18 proc

    mały kubek
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, pieprz, papryka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożonkę wsyp do 1,5 l wody. Dodaj osączoną z zalewy fasolę i pokrojoną cebulę. Gotuj zupę na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj przecier pomidorowy i czosnek przepuszczony przez praskę. Do ugotowanej zupy wlej śmietanę. Przypraw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

patusia

23.08.2011 00:53
fajny przepis :)

kotlet

14.08.2011 14:58
jeszcze takiego połączenia nie było :)

Juleczka20

10.06.2011 08:34
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat