Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w pikatnej potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt.
pieprz kilka ziaren
sól
pomidor 3 szt.
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w pikatnej potrawce

Sprawionego kurczaka wypłukać, podzielić na części, pozbawić go grubszych kości. Mięso natrzeć pieprzem i solą pozostawić na jakiś czas w misce. Cebulę obrać, wypłukać, pokroić na plastry i zeszklić na oleju. Przełożyć cebulę do rondla, a na rozgrzanej patelni usmażyć kurczaka. Po usmażeniu mięsa przełożyć je do rondla z cebulą. Pomidory pozbawić skórki wkładając je na kilka sekund do wrzątku następnie dodać je pokrojone w ćwiartki do rondla i dusić pod przykryciem. Dodać masło, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody pod koniec przyprawić jeśli istnieje taka potrzeba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 03.09.2011 14:46
lubię takiego kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak