Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg.
cukier 3/4 szkl.
olej 0,1 l
żółtko jajek 5 szt.
mleko 1/2 l
drożdże 5 dkg
sól szczypta
spirytus 2 łyżki
olej do smażenia
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: pączki II

drożdże rozmieszać z małą ilością letniego mleka z dodatkiem łyżeczki cukru,resztę mleka wlać do miski z mąką aby zrobić rozczyn o konsystencji gęstej śmietany gdy podrośnie dodać ubite żółtka z cukrem resztę mąki i sól,wyrobić ciasto,pod koniec dodać olej i cukier waniliowy lub aromat wyrobić i wlać spirytus wymieszać i odstawić do wyrośnięcia po czym odrywać kawałki ciasta i rozciągać na wielkość dłoni na środek nakładać marmoladę sklejać odkładać na ściereczkę wysypaną mąką do wyrośnięcia po czym upiec w rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.07.2013 17:13
najlepsze są takie domowe
caralajna 02.07.2013 06:58
pyszne pączusie
Angelika10 30.07.2011 23:40
Pączki pyszne.
MAR3STA 10.04.2011 22:21
a żal odmówić;)
MAR3STA 10.04.2011 22:21
tak to ja linii nie utrzymam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak