Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 20 dag
cebulki małe 2 sztuki
śliwki suszone 4 sztuki
śmietana 1 łyżka
jogurt 2 łyżki
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z brukselki

Brukselkę oczyścić z nadpsutych liści, dokładnie umyć, osączyć i drobno poszatkować. Obraną cebulę drobno posiekać. Suszone śliwki uprzednio namoczyć, wydrylować i pokroić w paski. Wszystkie składniki wymieszać z sosem przyrządzonym ze śmietany i jogurtu. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 08.06.2012 19:42
rzadko jem brukselkę ale teraz trzeba w końcu spróbować jej w tej sałatce
ronald88 09.04.2011 14:08
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak