Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 60 dag
włoszczyzna ½ kg
sól
Liść laurowy suszony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz w galarecie

Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności i oczy, umyć dokładnie, pokroić w poprzek, w dzwonka. Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, zalać gorącą wodą, osolić gotować na wolnym ogniu przez 60 minut. Pod koniec gotowania dodać listek laurowy. Po ostudzeniu wyjąć rybę z wywaru, ułożyć na salaterkę, ozdabiając ją równocześnie ugotowanymi warzywami. Zalać przecedzonym przez płótno wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 04.10.2011 10:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak