Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 3 szt.
jaja 3 szt.
tłuszcz do formy 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
śmietana 30% 0,5 litra
kasza manna 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina bananowa

Na spodzie wysmarowanej tłuszczem formy rozkładamy połowę pokrojonych w półplasterki bananów, na nich pokrojoną w kostkę kaszę manną i na wierzchu znowu banany. Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, gdy masa będzie jednolita ubijając dodajemy śmietankę. Całością zalewamy banany z kaszą.
Danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 st i zapiekamy ok 30 min. Podajemy na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak