Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 szt.
mąka krupczatka 2 łyzki
mleko 1 szklanka
sól do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane awokado

Sos: oliwę zasmażamy z mąką, kiedy będzie złota, wlewamy mleko i mieszając czekamy aż się zagotuje. do gorącego sosu dodajemy tuńczyka, doprawiamy solą.
Awokado kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestki. Wgłębienia napełniamy sosem, układamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy w 200 st ok 12 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak