Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 70 g
ser żółty 50 g
cebula 20 g
margaryna 5 g
olej 10 g
natka pietruszki 2 g
bulion 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po myśliwsku

cebulę drobno pokroić, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i smażyć ok. 3 minuty aż zrobi się szklisty. Następnie wlać dwie szklanki gorącego bulionu i gotować. Gdy ryż wchłonie bulion i jest miękki, dodać margarynę, pokroić w kostkę ser, posypać drobno pokrojoną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak