Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy smalec do smarowania pieczywa.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina
uniwersalna przyprawa warzywna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy smalec do smarowania pieczywa.

Ze słoniny na patelni wytopić smalec. Przyprawić \"warzywkiem\", pieprzem, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Przelać do naczynia i poczekać aż ostygnie. Do takiego smalcu można również dodać pokrojoną w kostkę cebulkę by się podsmażyła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.06.2012 19:22
uwielbiam domowe smalczyki
SylwiaMagdaSabin 09.03.2012 13:34
musze sprobowac
Ania67 26.09.2011 09:10
super
Wafelek2601 19.09.2011 09:25
domowy smalec jest najlepszy!
Wafelek2601 19.09.2011 09:25
domowy smalec jest najlepszy!
Grażyna13 13.05.2011 12:18
Mniam, czasem robię podobny :)
romanrafal
romanrafal 13.04.2011 14:54
pycha
Misiabe 09.04.2011 12:03
Genialne!!!
halinka1011 09.04.2011 10:12
świetny przepis
Nina7 09.04.2011 09:58
uwielbiam domowy smalec!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak