Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z boczkiem.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasoli Jaś 40 dag
świeżego boczku 70-80 dag
koncentratu pomidorowego 1,5 słoiczka
warzywna przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
majeranek
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z boczkiem.

Fasole namoczyć na całą noc w wodzie, nazajutrz w tej samej wodzie ugotować. Posolić \"warzywkiem\". Boczek pokroić w cienkie paseczki lub kosteczkę i wytopić z niego skwarki - tłuszcz odlać. W trakcie smażenia przyprawić solą, pieprzem, lekko papryką i majerankiem. Gdy fasola będzie miękka dodać boczek i koncentrat pomidorowy oraz pół paczki przyprawy do fasoli. Pogotować jeszcze trochę i doprawić majerankiem i papryką do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.02.2012 23:02
jedno z moich ulubionych dan
Ania67 24.09.2011 09:00
pyszności
romanrafal
romanrafal 13.04.2011 14:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak