Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraki gotowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dag
sól
sok z cytryny
Kwas burakowy
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: buraki gotowane

Buraki umyć dokładnie, zalać wrzącą wodą, i ugotować lub upiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Po ostudzeniu obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, lub utrzeć na tarce jarzynowej, podgrzać lekko skropione gorącą wodą, doprawić kwasem, śmietaną i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak