Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalmary w czarnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 150 g
śmietana 50 g
musztarda 1 łyżka
koperek 3 g
cukier
pieprz, sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kalmary w czarnym sosie

Tuszki nie rozmrożone wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Musztardę rozmieszać ze śmietaną, dodać sól, cukier, pieprz i kwasek cytrynowy- do smaku oraz koperek posiekany. Kalmary drobno pokroić, dodać musztardę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak