sola w welurowym sosie

sola w welurowym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • olej sojowy

    4 łyżki
  • żółtka

    2 szt
  • śmietana

    150 g
  • filet z dorsza

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pomidory sparzyć,obrać ze sjórki i pokroić w ćwiartki.na patelni podsmażyć posiekaną cebulę,dodac pomidory i przyprawy i dusić ok 10 min pod przykryciem. włożyć pokrojone na kawałki filety i dusic 20min. rybę wyjąć, sos zmiksować,dodac smietanę wymieszaną z żółtkami i podgrzewać na małym ogniu - nie gotować. polać rybę.podawać z ryżem,ziemniakami lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

24.10.2012 08:46
chciałabym spróbować

owocówka

08.10.2011 10:43
mniam

gosia47-47

05.10.2011 08:58
mniam

pioge7

29.04.2011 22:10
dobre

Allice

03.03.2011 10:32
ciekawy pomysł :)

mehia

17.11.2010 08:59
ciekawe :)

banditka

11.06.2010 07:26
Coraz bardziej fantazyjne te twoje przepisy Kasiu! brawo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat