Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sola w welurowym sosie

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 500 g
cebula 2 szt
olej sojowy 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 150 g
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: sola w welurowym sosie

pomidory sparzyć,obrać ze sjórki i pokroić w ćwiartki.na patelni podsmażyć posiekaną cebulę,dodac pomidory i przyprawy i dusić ok 10 min pod przykryciem. włożyć pokrojone na kawałki filety i dusic 20min. rybę wyjąć, sos zmiksować,dodac smietanę wymieszaną z żółtkami i podgrzewać na małym ogniu - nie gotować. polać rybę.podawać z ryżem,ziemniakami lub makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.10.2012 08:46
chciałabym spróbować
owocówka 08.10.2011 10:43
mniam
gosia47-47 05.10.2011 08:58
mniam
pioge7 29.04.2011 22:10
dobre
Allice 03.03.2011 10:32
ciekawy pomysł :)
mehia 17.11.2010 08:59
ciekawe :)
banditka 11.06.2010 07:26
Coraz bardziej fantazyjne te twoje przepisy Kasiu! brawo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak