Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podgrzybki w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 45 dag
słonina
cebula 1 szt.
mąka 2 łyżki
rosół ½ litra
papryka mielona 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki w pomidorach

Słoninę pokroić i wytopić. Cebulę obrać, wypłukać, pokroić w kostkę dodać do słoniny, zeszklić. Grzyby oczyścić, wyplukać, obrać, pokroić dodać do cebuli- dusić razem przez chwile. Doprawić do smaku. Dodać roztarty z solą czosnek i przecier pomidorowy. Dodać mąki i mocno przysmażyć, podlać rosołem, chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 07.05.2012 18:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak