Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w kremie kakaowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krem:
czekolada 1 sztuka
cukier 3 łyżki
masło 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
serek homogenizowany (waniliowy)
jabłka z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w kremie kakaowym

Jabłka osączyć z kompotu. Ułożyć po jednej sztuce w salaterce. Produkty na krem stopić w garnuszku na małym ogniu ciągle mieszając dodać troszkę kompotu. Krem całkowicie wystudzić. Schłodzony krem dodawać małymi ilościami do serka mieszać by powstała jednolita masa po wyrobieni zalać jabłka i postawić na pół godziny w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 29.05.2012 18:55
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak