Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w pikatnym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 200 g
cebula 20 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól, pieprz
Kwas cytrynowy Prymat
sos
cebula 50 g
olej 10 g
jabłko 80 g
mąka 2 g
jogurt 50 g
mleko 50 g
ketchup 20 g
natka pietruszki 2 g
papryka 50 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w pikatnym sosie

Zagotować osoloną wodę z dodatkiem upieczonej cebuli, liścia laurowego, kwasku cytrynowego i innych przypraw. Oczyszczone filety włożyć do gotującej się wody i gotować 15 minut na małym ogniu. Przygotować sos: cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzu i ketchupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką- gotować ok. 5 minut na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać posiekaną zieleninę i paprykę pokrojoną w paski. Rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku i polać gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak