Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pueczarkowa z lanymi kluskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 35 dag
kostka rosołowa 1 szt.
mąka 1 łyżeczka
smalec 2 łyżki
sól
pieprz
zielenina
jajko 1 szt.
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pueczarkowa z lanymi kluskami

Wypłukać pieczarki, obrać, pokroić, podsmażyć, oprószyć mąką. W półtora litra wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać pieczarki, zagotować. Z mąki i jajka utrzeć gładkie ciasto, wlewać paskami do zupy, zagotować, doprawić, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak