Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 70 g
margaryna 25 g
śmietana 25 g
drożdże 5 g
sól
Farsz:
mięso 100 g
bułka 10 g
włoszczyzna 50 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i warzyw

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Ugotowane i wystudzone mięso oraz włoszczyznę z wywaru, zemleć w maszynce wraz z wyciśniętą bułką. Do masy dodać sól i przyprawy, wymieszać. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 09.01.2012 18:16
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak