Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, JABŁEK I CEBULI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
kapusta włoska 1 sztuka
cebula 1 sztuka
musztarda - do smaku
olej - -
cukier - do smaku
sól - do smaku
sok z cytryny - do smaku
natka pietruszki - -

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, JABŁEK I CEBULI

Jabłka obrać, oczyścić, zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, umyć, pokroić na drobno.
Kapustę oczyścić, poszatkować, zalać wrzątkiem, dusić tyle czasu by kapusta była tylko połowicznie miękka.
Kapustę odparować i odcedzić. Wystudzić.

Kapustę, jabłka, cebulę wymieszać.
Przyprawić sokiem z cytryny, musztardą, solą, pieprzem, cukrem, dodać olej, natkę pietruszki i wymieszać.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak