Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety mięsno-ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
przyprawa Smak Lata 2 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt.
olej 2 łyżki
indyk 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mięsno-ryżowe

Mięso przyprawić z przyprawą Smak Lata, czosnkiem i majerankiem, Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić, podgrzać na małym ogniu, zrumienić. Mięso wymieszać z ugotowanym na półmiękko ryżem, jajkiem, cebulą , dokładnie wyrobić Z masy uformować owalne kotlety. Smażyć po obu stronach na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 03.10.2011 09:52
super przepis na pewno spróbuję
accee 08.04.2011 22:46
Musi smakowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak