Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS WĘGIERSKI DO ZRAZÓW

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 1 szkl.
mąka 3 dag.
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 6 dag.
śmietana 1/3 szkl.
tłuszcz - -
papryka mielona - do smaku
sól - do smaku
cukier - do smaku
sok z cytryny - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS WĘGIERSKI DO ZRAZÓW

Cebulę obrać, posiekać, przesypać na rozgrzany na patelni tłuszcz, zarumienić, dodać mąkę, rozmieszać i zasmażyć.

Do zasmażki dolać bulionu, energicznie rozmieszać, dodać przecier pomidorowy i zagotować sos.

Doprawić solą, cukrem, pieprzem, mieloną papryką, sokiem z cytryny. Na koniec, a najlepiej przed posiłkiem rozmieszać ze śmietaną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak